Hoe een sollicitatie houden?

Hoe een sollicitatie houden?

mei 28, 2021 0 Door ramsveld

De meerderheid van de organisaties is overgestapt op digitale infrastructuur, het komt vrij vaak voor dat de eerste rondes of het hele interview proces waarschijnlijk online zullen plaatsvinden. Of het nu een virtueel of persoonlijk interview is, je moet je er van tevoren op voorbereiden om het interview met succes te doorstaan. In de moordende competitieve wereld van vandaag staat de inzet om een ​​interview te kraken erg hoog. Hier zijn enkele tips om een ​​expert interview te houden: 

Onderzoek het bedrijf 

Het is geen keuze, het is eerder een noodzaak. Het is uiterst belangrijk om basisinformatie over het bedrijf te realiseren. De meeste interviewers verklaarden dat ze de baan niet aan een kandidaat zouden aanbieden als ze weinig kennis van het bedrijf hadden. Zoek alle mogelijke informatie over het bedrijf op. Het zijn doelen, doelstellingen, recente prestaties enz. 

Analyseer de functieomschrijving 

Om te weten wat de gewenste vacature is, lees je waarnaar ze op zoek zijn, wat ze nodig hebben, Functiekwalificaties en Functievereisten. Maak een lijst van de punten om te rechtvaardigen hoe je perfect bent om deze specifieke taken te vervullen. 

Bereid je voor op interviewvragen

De meeste interviewers stellen dezelfde veelgestelde vragen, zoals 'vertel me over jezelf', 'beschrijf wie je bent', 'waarom zou ik je aannemen', 'waarom wil je deze baan', 'waar zie je jezelf in vijf jaar ', enz. Bereid een aantal goede antwoorden voor en probeer ze uit het hoofd te leren om ze met vertrouwen te beantwoorden wanneer daarom wordt gevraagd.

Maak een lijst met vragen die je aan het eind aan je interviewer kunt stellen 

Elke interviewer sluit het interview af met de vraag dat als je hem iets wilt vragen. Wees nooit verlegen om ze iets te vragen. Toon je interesse en gretigheid om meer te weten over de functie of het bedrijf. Je moet gewoonlijk niet naar het loon vragen.