Reparatie oplossingen voor jouw jacht

Reparatie oplossingen voor jouw jacht

mei 26, 2021 0 Door ramsveld

Het woord jacht verwijst naar een gemotoriseerde of zeilende plezierboot. Technische problemen en andere storingen kunnen zich per definitie onverwacht en op elk moment voordoen. Met de snelle oplossingen van jachtreparatie kun je kleine storingen aan jouw boot zelf verhelpen en gespecialiseerde vakmensen vinden die jouw boot op de beste manier kunnen repareren.

Soorten storingen die dringend gerepareerd moeten worden

De jachtreparatie-industrie telt honderden professionele dienstverleners die in staat zijn in recordtijd in te grijpen om jouw boot te repareren. Deze experts staan het hele jaar tot jouw beschikking om in te grijpen en een oplossing te vinden voor alle soorten defecten die zich op jouw boot kunnen voordoen. De soorten storingen die een dringende interventie vereisen zijn de volgende:

  • Mechanische problemen (voortstuwingssysteem, motoren, enz.);
  • Problemen met de airconditioning of verwarming;
  • Rompschade;
  • Problemen met de computer of de elektronica aan boord.

Enkele tips voor de reparatie van de romp van jouw jacht

Welk type boot (zeilboot, multihull, motor, monohull enz.) je ook vaart, het is goed dat de romp in zeer goede staat is, want krassen, scheuren en uitwendige beschadigingen zijn gemakkelijk te zien. De reparatie van jouw jacht kan worden uitgevoerd door onderhoud of door een bedrijf. Als je het werk echter zelf moet doen, zijn hier enkele tips om je te helpen:

  • Repareren van een scheur of afschilfering: vul de scheur of afschilfering met reparatiegelcoat en breng vervolgens de afwerkgelcoat aan;
  • Reparatie van scheuren en barsten: de reparatieprocedure bestaat uit schoonmaken, ontvetten en schuren met zeer fijn schuurpapier, en vervolgens stofsporen verwijderen met een doek;
  • Overschilderen van de romp: gebruik een ééncomponentenlak (deze heeft een goede hechting op het oppervlak maar is matig resistent) of een tweecomponentenlak (deze biedt een grote weerstand tegen verwering en een afwerking van goede kwaliteit).

Leer hoe je eenvoudige reparaties aan jouw jacht kunt uitvoeren en schakel een boot professional in om je te helpen wanneer dat nodig is.