Tatoeëren

Tatoeëren

juni 2, 2021 0 Door ramsveld

Een tatoeage is een permanente inscriptie op je huid met pigmenten die door middel van prikken in de bovenste laag van de huid worden gestoken. De tatoeëerder gebruikt een handmachine die werkt als een naaimachine, waarbij een of meer naalden de huid  doorboren en kleine inktdruppeltjes afzetten. Een tatoeage kan worden gedaan ter nagedachtenis aan iemand of om iets aan te duiden waarin men gelooft of voor staat. Denk goed na voordat je een Tattoo Middelburg neemt. Laat je niet onder druk zetten om een ​​tatoeage te nemen en laat geen tatoeage zetten onder invloed van alcohol of drugs.

Veiligheidsmaatregelen

Zorg ervoor dat je de tattoo-artiest de volgende vragen stelt:

  • Wie doet de tatoeage? Ga naar een gerenommeerde tattoo-studio waar alleen goed opgeleide medewerkers werken.
  • Gebruik je handschoenen? Zorg ervoor dat hij zijn handen wast en voor elke procedure een nieuw paar beschermende handschoenen draagt.
  • Gebruikt je de juiste uitrusting? Zorg ervoor dat de naald en de buisjes uit de verzegelde verpakkingen worden gehaald om de tattoo Vlissingen te zetten.
  • Steriliseer jij niet-wegwerpapparatuur? Voor sterilisatie moet een hitte sterilisatiemachine worden gebruikt.

Je tatoeage goed verzorgen

Er zijn veel manieren waarop je je tatoeage in goede conditie kunt houden. Dit zijn de stappen die je moet uitvoeren:

  1. De eerste stap is de getatoeëerde huid schoon houden. Gebruik ook gewone zeep naast water en een zachte aanraking. Vermijd directe waterstralen. Dep en wrijf het gebied niet droog.
  2. Gebruik ook een vochtinbrengende crème. Breng meerdere keren per dag een milde vochtinbrengende crème aan.
  3. Vermijd blootstelling aan de zon. Houd de plek minimaal een paar weken uit de zon.
  4. Vermijd zwemmen. Blijf uit de buurt van zwembaden, bubbelbaden, rivieren, meren en andere watermassa's terwijl je tatoeage geneest.
  5. Kies kleding zorgvuldig. Draag niets dat aan de tatoeage kan kleven.
  6. Geef tot 2 weken de tijd om te genezen. Zorg ervoor dat je geen korstjes krijgt, dit verhoogt het risico op infectie en kan het ontwerp beschadigen en littekens veroorzaken.