Voordelen van luchtplantjes

Voordelen van luchtplantjes

mei 27, 2021 0 Door ramsveld

Mensen die in steden wonen, zijn nog steeds op zoek naar manieren voor zuurstof in hun huis en naar nieuwe alternatieven om te besparen. Een van de voordelen van luchtplanten is dat ze een geweldige optie zijn voor dergelijke situaties. Bovendien kun je ze zonder aarde kweken, dus je hebt niet altijd een pot nodig, en ze zijn trendy! Luchtplantjes hebben een aantal geweldige voordelen. Blijf lezen om de voordelen van air plants te ontdekken.

Stress verminderen

Ja, je leest het goed. Of het nu een slechte dag op het werk is, een familievete of sombere gevoelens om een ​​andere reden. Om jezelf uit de duisternis te verheffen, omring je jezelf met een beetje groen. De natuur zorgt ervoor dat je je gelukkiger, rustiger en hoopvoller voelt. Volgens een rapport herstelden patiënten sneller wanneer hun ziekenhuiskamers waren omgeven door planten.

Gemakkelijk te verspreiden

Luchtplanten kunnen worden vermeerderd uit zaden, maar het is een tijdrovende en inefficiënte methode. Als gevolg hiervan zijn stekjes de meest gebruikelijke voortplantingsmethode. Deze stekjes kunnen worden gebruikt om vanaf nul een nieuwe luchtplant te kweken. Maak ze eenvoudig los van de ouderplant en bevestig ze weer aan een rijzende plank of een ander geschikt oppervlak. Als je niet met aarde te maken wilt hebben vanwege de rotzooi die het veroorzaakt, zijn luchtplanten een prima alternatief.

Goede decoratie

De populariteit van luchtplanten bij interieurontwerpers en woningdecorateurs is niet zonder reden. Zoals je wellicht weet, kunnen luchtplanten op verschillende oppervlakken groeien, waardoor ontwerpers en tuinders er fantasierijk mee kunnen zijn. Het kweken op drijfhout en schelpen is hier een goed voorbeeld van.

Verscheidenheid aan vormen en maten

Luchtplanten zullen je nieuwsgierigheid steeds weer prikkelen. Ze zijn er in verschillende maten, texturen en kleuren. Er zijn veel organismen om uit te kiezen. Terwijl alle luchtplanten groen en grijs beginnen, groeien ze uit tot prachtige tinten rood, paars, magenta, oranje of geel, afhankelijk van de variëteit.