Vragen die je moet stellen voordat je motorolie kiest

Vragen die je moet stellen voordat je motorolie kiest

mei 28, 2021 0 Door ramsveld

Het is gemakkelijk om perplex te raken als het gaat om motoroliën voor auto's. Motoroliën zijn het onderwerp van een hele reeks vragen. Wat is de beste soort motorolie voor jouw auto? Is het mogelijk om de motorolie te verversen die de fabrikant aanbeveelt? Wat zijn de verschillende soorten motorolie voor auto's? Waarom lijkt het oliepeil van jouw auto altijd laag te zijn? 5w40 olie nodig? De lijst gaat maar door!

Welke soorten motoroliën zijn er?

Minerale motorolie: Minerale oliën zijn afgeleid van aardolie en worden aanbevolen voor oudere auto's. Minerale olie heeft een slechte oxidatiestabiliteit, waardoor regelmatige aanpassingen nodig zijn.

Synthetische motorolie: deze oliën zijn ontworpen voor hoogwaardige auto's en worden gemaakt door veel synthetische componenten te combineren. Voor Indiase rijomstandigheden is synthetische motorolie de beste keuze.

Halfsynthetische motorolie: halfsynthetische oliën combineren de voordelen van zowel synthetische als niet-synthetische oliën. De fatsoenlijke prijs van minerale oliën en de hoge kwaliteit van.

Wat zijn de verschillende soorten motorolie?

0W40: Wordt beschouwd als de beste in de branche. Zijn hoge efficiëntie in zowel warme als koude klimaten met de minste hoeveelheid slib.

5W40: Deze olie wordt aanbevolen voor dieselvoertuigen. Het kan net zo goed werken als 0W40, maar niet bij koud weer.

5W30 of 10W30: het is kosteneffectief en heeft een lage viscositeit, waardoor het compatibel is met moderne benzinemotoren en een goed brandstofverbruik biedt.

Wanneer ververs je de olie in je auto?

De motor van een auto verschilt van merk tot merk. In bepaalde situaties spelen de rijomstandigheden een belangrijke rol bij het bepalen wanneer je de motorolie van jouw auto kunt verversen. Gezien de rijomstandigheden en de toestand op de weg. De meeste motoroliedeskundigen zijn het erover eens dat het verversen van de olie van de auto tussen 7.500 en 10.000 kilometer het juiste moment is.