Zakelijk succes met Instagram

Zakelijk succes met Instagram

mei 27, 2021 0 Door ramsveld

Wil je je optimaal voorbereiden op het inzetten van een Instagram account voor je bedrijf? Volg dan een Instagram cursus. Je kunt met online informatie zoeken veel kennis bij elkaar sprokkelen over Instagram. Maar wil je op een efficiënte manier kennis opdoen om zakelijk succes te boeken met Instagram dan kun je beter een opleiding of cursus volgen.

Instagram voor je bedrijf

Instagram is een gratis social media kanaal dat je inzet om foto’s en video’s te laten zien aan je volgers. Het bedrijf is eigendom van Facebook. Ook de advertentiemogelijkheden van Instagram lopen via je Facebookaccount. Instagram kent miljoenen gebruikers en groeit nog steeds. Het biedt mogelijkheden die je wel kent van andere social media kanalen, zoals het maken van stories, het gebruik van hashtags, het taggen van mensen en het posten van video’s. Al deze aspecten van Instagram kun je inzetten om meer volgers en likes te krijgen en daarmee ook meer klanten en conversie.

Het beeld is de boodschap

Bij Instagram draait alles om beeld. Wanneer je als bedrijf Instagram wilt gebruiken moet je je verhalen vertellen met beelden. Dat is dus anders dan bij Twitter, waarbij tekst de hoofdrol speelt. Ook is het anders dan bij Facebook waar beeld wel onderdeel is van de boodschap, maar toch ook tekst een rol speelt. Ook bij Instagram kun je tekst aan je post toevoegen, de caption, maar het draait om het beeld.

Interactie om te groeien

Niet alleen de likes die een post krijgt, zijn belangrijk. Het is vooral de interactie met je volgers die door Instagram wordt beloond. Het is van belang dat je reageert op de commentaren op je bericht. Voor succes op lange termijn op social media, dus ook op Instagram, is het belangrijk dat je bouwt aan een community, een groep volgers die betrokken is bij jouw bedrijf en jouw producten. Dat levert voor de lange termijn meer op dan plat korte termijn succes.